Cumartesi

Memura Ucuz Tatil

Adana'nınYumurtalık ilçesinde, memurlara ucuz tatil olanağı sağlamak ve okullaragelir sağlamak amacıyla pansiyon olarak kiraya verilen lise veilköğretim okulunda sezon başladı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan, AA muhabirine yaptığıaçıklamada, ilçe merkezinde bulunan Yumurtalık Çok Programlı Lisesi ileAtatürk İlköğretim Okulunun bahçesi ve sınıflarının, yaz tatilini denizkenarında geçirmek isteyen, ancak ekonomik koşulları çok iyi olmayanmemurların ilgi odağı haline geldiğini kaydetti.

Özkan, "pansiyon okul"da kalmak isteyenlerin, sınıflarıkiraladıklarını ya da çadırlarını okul bahçesine kurduklarını ifadeederek, "Bunun karşılığında 15 gün için çadırlardan 100 YTL, sınıflardakalanlardan ise 120 YTL alıyoruz. Bu yıl sahillerde çadır turizmininyasaklanması nedeniyle tüm sınıfların dolacağını umuyoruz" dedi.Bahçelerde kurdukları çadırlarda konaklayan tatilciler için seyyarlambalar kurduklarını ve elektrik enerjisi sağladıklarını belirten Özkan, "Tatilcilerin kullandıkları elektrik ve suyun parası olarakalınan bu ücret, son derece küçük. Uygulamadan hem biz hem de tatilcilermemnun. Uygulama sayesinde, okullardaki tadilat çalışmalarını finanseetme olanağı yakaladık" dedi.

-TATİLCİLER MEMNUN-Yemeklerini piknik tüplerinde pişiren tatilciler, koşullarının, ancak"pansiyon okullarda" yerde tatil yapmalarına izin verdiğini,bulundukları ortamdan memnun olduklarını söylediler.Tatilcilerden Bilge Temir (56), sekiz tatilciyle birlikte bir sınıftakaldıklarını belirterek, "Yıllardır tatil için Ceyhan'dan burayageliyoruz. Eşim öğretmendi, vefat etti. Şimdi ben, çocuklarımla birlikteher yıl buraya gelmeye devam ediyorum. Burada durumdan memnunuz.Elektrik, su ve duş olanağı var. Deniz yakın, arada sadece bir yol var.Müstahdemler temizliği yapıyorlar.

Sadece pazar günleri su sorunuoluyor" dedi.Zeki Güzelad (70) da emekli olduğunu söyleyerek, "Dört tatilciyle aynısınıfta kalıyoruz. Çocuklar denize giriyor, hayatlarından memnunlar. Bukoşulları sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum. Başka türlü tatilimkanı bulmamız mümkün olamazdı" dedi.Mehmet Yaş (64) ise 10 yıldır tatilini Yumurtalık'taki "pansiyonokullarda" gerçekleştirdiğini belirterek, "Ekonomik durumumuz iyiolmasına karşın, burası bizim için dostlarımızla buluştuğumuz, birnostaljisi olan, duygu yoğunluğu yaşadığımız bir yer. O yüzden burayıtercih ediyoruz" şeklinde konuştu.

kaynak: vatan

2 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Gunaydin Hayirli Haftalar Gununuz Neseli ve bol bereketli olsun guzel gunler ve Haftalar gecirmenizi dilerim.Sevgiyle,saygiyla vede saglikla,mutlu esen kalain Allah'a Emanet olun.Sevgi ve saygilarimla
Tatil bitti Hatay-Antakya'dan Selam olsun Kardeslerime dostlarima ve arkadaslarima

ANLAYAMADIM

Aczim ile geldim kapina
bir tebessüm bulurum ümidiyle.
Suçlu halimle geldim yanina,
belki ellerimden tutarsin diye

Siyah gözlerin hâlâ bir mûamma,
sirrini çözerim korkusunda
Sana olmasaydim böyle âmâ,
elbet atardim pabucunu dama.

Anlayamadim yalnizligi,
seninle yasamada oldugu gibi.
Kavrayamadim bahtsizligi,
ve bende ki sanssizligi

Alinti:Ahmet Arslan
http://www.siirdemeti.com/siir_p.asp?siirno=1610

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Geceler Bu guzel gecelerin feyzi üzerinize,rahmeti gecmisinize bereketi evinize,nuru ahiretinize,sicakligi yuvaniza dolsun.Mirac kandiliniz mubarek olsun.

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

BAK YAKLASIYOR

Yine gun batiyor usul usul,karariyor gece.
insana,tecelli yeridir,her ruku her secde.
gonuller sevgi ile,ruhlar feyizle dolsun.
magfiret yuklu bu ay,kurtulusumuz olsun.
kusurunu ara,her ziyan bir oguttur sadece.
bak yaklasiyor,bir omre bedel hayirli gece.

Alinti:Internet
http://www.islamiyet.gen.tr/infusions/Siirler/Siirler.php?click=kategorier&kat_id=9&kat_name=Ali%20Kılıç%20Kakiz&Siirler_id=174